10 Haziran 2014 Salı

Şömine Kebap

Fırat Adıyaman
Eskişehir’in en işlek ve güzel caddelerinden İki Eylül caddesinde yer alan Şömine Kebap, Anadolu mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden cağ kebabın en iyi yapıldığı yerlerden biridir. Eskişehir’de okuyan çoğu öğrencinin uğradığı bir mekândır Şömine.

Benim de Şömine'yle tanışmam öğrencilik yıllarımda oldu. Cağ kebabı yemeniz için illa Anadolu’nun doğusuna; Erzurum, Artvin’e gitmenize gerek yok. Bu eşsiz lezzet Eskişehir’in merkezinde sizi bekliyor.

Daha önce İstanbul’da cağ kebabı yememe rağmen, Şöminede Cağ’ı yedikten sonra, adeta kebaba bakış açım değişti. Ustaların iyice dinlendirip, özel baharatlarıyla süslediği etin odun ateşindeki dansından sonra pişmesini oturduğunuz masalardan izleme keyfini de yaşayabiliyorsunuz.


  Tabii, benim gibi yemeği seven insanlar için bu kısa süreli bekleyiş bazen gerginliği de neden olabiliyor. Kebabı pişirilmesini izleme keyfinden sonra, kebabın yenilmesi ise keyfin ve rahatlamanın aynı anda yaşandığı güzel anlardan biridir. Cağ kebabının yumuşacık etinin damağınızdaki bıraktığı tat, o anki sıkıntılarınızdan uzaklaşmanızı sağlayabilir.

Şömine’de Cağ kebabının yanında içilen ayrandan bahsetmemek olmaz. Şömine’nin kendi yaptığı ayran, yaylalarda yayık ile yapılan ayran kadar güzel oluyor. Cağ kebap ile ayranın bileşimi ise tarifi yapılmayacak bir lezzeti ortaya koyuyor. Şömine’nin şehir dışından gelen birçok ziyaretçisinin olduğunu öğreniyoruz. Bugünlerde mezuniyet heyecanı var ve öğrenciler ailelerine Eskişehir’i gezdiriyor. Mezuniyet töreni, şehir stadyumunda yapılacağından güzel bir adres olarak ailenizi şömineye götürebilir, bu lezzeti onlara da tattırabilirsiniz.


Şömine Kebap
Adresİki Eylül Cad. No:37 - Eskişehir
Telefon0 (222) 230 54 55

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder