10 Haziran 2014 Salı

Harşıl




Harşıl nedir ? Harşıl nasıl yapılır ? Ustalardan harşıl tarifi.




Malzemeler
Yarım kilo yoğurt
1 kilo ıspanak (pazı, ısırgan)
1 demet taze soğan
1 yemek kaşığı acuka
1 demet taze taze kişniş


Yapılışı
Ispanak (pazı, ısırgan) yıkanıp süzülür ve haşlanır, haşlanmış ıspanak(pazı, ısırgan) bıçak ile ince ince getirilir, yoğurt ince kıyılmış taze soğan, taze aghusha ve acıka ilave edilerek karıştırılır, bu karışım ıspanakla (pazı, ısırgan) karıştırıldıktan sonra haşlanmış iki adet yumurta ile süslenip servise sunulur.


Kaynak: www.ustalardanyemektarifleri.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder