Fotoğraflarda
da gördüğünüz gibi öyle büyük bir yer değil Yörük Çadırı. Oraya müşteri olarak
gidenler ayrı masada oturma ihtimalini düşünmez bile. Bir bakarsınız yanınıza
oturan orta yaşlı çift ‘Sıkışmayın çocuklar, şöyle oturalım yeriniz genişlesin.’
deyivermiş. Bir bakmışsınız ‘tanımak’ aslında gereksiz bir laf; yan masadaki
insanlarla ortamı paylaşıyor ve büyük bir sabırla siparişinizi bekliyorsunuz.
Büyük bir sabırla diyorum çünkü yoğunluk mutfağa da yansıyor ve devamlı
‘misafirler’ yoğunluğu bildiklerinden ilk olarak ‘Hazırda ne var?’ diye
soruyor.
İçeri ilk
girdiğim güne dönersek, saflıkla patates ve peynirle seçeneklerimi sınırlarken
önümdeki listede seçeneklerin bolluğu başımı döndürmüş ‘Şundan istiyorum, yok
vazgeçtim bundan olsun.’ Derken güç bela bir karara varabilmiştim. Her
gidişimde aynı anda iki farklı gözlemenin tadına varmanın kolay yolu yanımdaki
arkadaşla farklı sipariş verip paylaşmaktı. Ben de öyle yaptım.
Çadırda her
kesimden insana rastlamak mümkün. Erasmuslu öğrencilere kültürümüzü tanıtmak
isteyen gençler, çevre illerden gelip arkadaş tavsiyesiyle gözlemeden tatmak
isteyen insanlar…
Sadece
gözlemelerden bahsedip bazlamanın hakkını yemek istemem şimdi. Enfes tarhana
çorbasının yanına gelen bazlama ekmeğiyle karnımı doyurmak istediğim zamanlar
da oldu.
Lafı uzatmadan mekânla ilgilenen Hüseyin Bey ile sohbetimizden bahsedeyim en iyisi...Vakit
buldukça ziyaret ettiğim yerlerden biri olduğu için bu ziyaretimde ağzımı
gözleme yemek için değil bilgi almak için yordum. Tabi mekân çok yoğun olduğu
için aklımdaki en kilit soruları sorabildim Hüseyin Bey'e. Çadırda en çok mantı
beğeniliyormuş. Gözlemelerden ise mantarlı kaşarlı ve kıymalı kaşarlı yoğun
talep görüyormuş. Yörük Çadırı sosyal medyada yokmuş. Ben en çok hangi
ürünlerin beğenildiğini sorduğumda ‘Hani ünlü bir site vardı F ile başlayan…’
diyor Hüseyin Bey. Gayri ihtiyari yemekle ilgili bir site olduğunu düşünüp
aklımın kenarında köşesinde böyle bir sitenin adı var mı diye düşünüyorum; ama
yok, olmuyor. Biri bana ‘Şu harfle başlıyordu’ dediğinde alfabem şaşıyor
benim... Neyse ki sonradan hatırlıyor Hüseyin Bey ‘Sosyal medya hesabımız yok
ama müşterilerimiz Foursquare’de sık sık paylaşımda bulunuyor.’
Yörük Çadırı'nda ayrıca bazlama ekmeği, ev yapımı toz tarhana, bazlama ekmeği, kol böreği gibi ürünler de satılıyor.
Yörük Çadırı İrtibat Tel: 0222 220 00 45
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder